economie

Ahold voert winst verder op

Door ANP - 03 maart 2016

ZAANDAM (ANP) – Ahold heeft vorig kwartaal zijn winst opnieuw weten op te voeren. De supermarkten in Nederland en de VS trokken meer klanten, terwijl de winst verder vooruit werd geholpen door besparingen. Via Bol.com profiteert Ahold daarnaast van de sterke opkomst van het winkelen via internet.

Ahold realiseerde vorig kwartaal een nettowinst van 254 miljoen euro. Dat was 16 procent hoger dan een jaar eerder, bij een omzet die met 9,8 miljard euro met ruim een vijfde toenam. Daarbij werd flink geprofiteerd van gunstige wisselkoerseffecten. Daarvoor gecorrigeerd steeg de winst met bijna 8 procent bij een omzetgroei van 12 procent. Het bedrijfsresultaat verbeterde met ruim 7 procent, naar 387 miljoen euro.

In Nederland werd 3,2 procent meer verkocht in winkels die langer dan een jaar open waren. In de VS werd, exclusief benzineverkopen, een plus van 4 procent geboekt. Ahold wist zijn aandeel in beide markten verder uit te breiden. Het concern verwacht medio dit jaar zijn fusie met Belgische Delhaize af te kunnen ronden.