economie

Ahold wint op positieve beurs

Door ANP - 03 maart 2016

AMSTERDAM (AFN) – De beurs in Amsterdam is donderdag met een kleine plus aan de handelsdag begonnen. De andere Europese beurzen toonden een licht lager beeld. Op Beursplein 5 werden de cijfers van supermarktconcern Ahold positief ontvangen.

De AEX stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 437,11 punten. De MidKap steeg ook 0,2 procent tot 667,44 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 0,2 procent.

Ahold won 1,3 procent. Het supermarktconcern wist vorig kwartaal de winst opnieuw op te voeren. De supermarkten in Nederland en de VS trokken meer klanten, terwijl de winst verder vooruit werd geholpen door besparingen. Via Bol.com profiteert Ahold daarnaast van de sterke opkomst van het winkelen via internet.