economie

‘Alert blijven op terugdraaien tellerstand’

Door ANP - 14 maart 2016

ZOETERMEER (ANP) – Het gerommel met de tellerstand van een auto komt in Nederland steeds minder vaak voor. Voor de RDW en voertuigbranche, verenigd in de Vereniging Aanpak Tellerfraude, is ieder voertuig met een onlogische tellerstand er echter een te veel. De vereniging is daarom een voorlichtingscampagne gestart onder de naam: ‘Doe jezelf niet te kort, vraag het tellerrapport’.

Van de 9,5 miljoen geregistreerde voertuigen heeft 1,8 procent een onlogische tellerstand. ,,Dat lijkt niet veel, maar dat zijn nog altijd 163.000 auto’s. Als iemand zo’n auto koopt, kan dit tot veel problemen leiden. Iemand betaalt te veel voor zijn auto of krijgt te maken met veel reparaties. We willen mensen er met de campagne daarom extra op wijzen altijd op het tellerrapport te kijken”, aldus de RDW.

Sinds januari 2014 is de tellerfraude strenger aangepakt. Het terugdraaien van de tellerstand is sinds die tijd wettelijk verboden.