economie

Asscher en MKB Nederland weer op een lijn

Door ANP - 03 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, blijft achter het sociaal akkoord staan. Dat maakte minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) donderdag bekend. De minister sprak deze dag met FNV-voorzitter Ton Heerts en Van Straalen nadat die laatste eerder deze week leek te morrelen aan de afspraken die werkgevers, werknemers en kabinet in 2013 maakten om de arbeidsmarkt te hervormen.

De MKB-voorman pleitte voor ingrepen in de zogenaamde flexwet, die vorige zomer inging. Die Wet Werk en Zekerheid, moet ontslag vereenvoudigen en tot meer vaste banen voor flexwerkers leiden, maar die opzet was mislukt, aldus Van Straalen eerder deze week in NRC.

Donderdag stelde Asscher dat hij en zijn gesprekspartners de uitgangspunten van de wet delen. ,,Bescherming tegen willekeur en zorgen voor meer zekerheid, daar is niets aan veranderd”, aldus Asscher. En: ,,Van Straalen ziet een aantal knelpunten in de uitwerking van de wet en ik heb aangegeven dat ik altijd opensta voor een gesprek over verbeteringen van de wet als het de doelstellingen dient. Maak het concreet en kom met voorstellen.”