economie

‘Bedrijfsleven toont interesse in Oekraïne’

Door ANP - 27 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Voor de Oekraïense handelsmissie naar Nederland hebben zich meer dan 250 Nederlandse en Oekraïense bedrijven ingeschreven. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

Nederland ontvangt woensdag een handelsdelegatie uit het Oost-Europese land. Op de bijeenkomst, die wordt geopend door minister Lilianne Ploumen (Handel), kunnen deelnemers zich informeren over handels- en investeringskansen in beide landen.

,,Het aantal deelnemende bedrijven laat zien dat er vanuit het bedrijfsleven grote belangstelling bestaat voor Oekraïne”, aldus de bewindsvrouw. Vooral in de transport, de logistiek en de agro-industrie is het land volgens haar erg interessant.

Ploumen heeft woensdag ook een ontmoeting met de Oekraïense minister van Financiën Natalie Jaresko. Daarbij zal onder meer worden gesproken over het referendum dat Nederland op 6 april houdt over het Brussels associatieakkoord met Oekraïne. ,,Het kabinet is groot voorstander van dit akkoord, benadrukt Ploumen. ,,Het levert de inwoners van Oekraïne meer welvaart op, het versterkt de democratie en dringt corruptie terug.”