economie

Beurzen in New York beginnen met winst

Door ANP - 11 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Net als in Europa, waar de handel nog in de nasleep zit van het ECB-spektakel van donderdag, is de stemming bij beleggers op Wall Street positief.

De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 1 procent hoger op 17.160 punten. De bredere S&P 500 won 1 procent tot 2008 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 1 procent vooruit en kwam op 4710 punten.

De handel krijgt steun van de stijgende olieprijs. Volgens oliedenktank IEA heeft de olieprijs het dieptepunt voorlopig bereikt en slinkt het overaanbod aan olie dit jaar sterker dan eerder werd voorzien. Oliebedrijf ExxonMobil won 0,8 procent en Chevron ging 1,9 procent omhoog.