economie

Beurzen lager na explosies op Zaventem

Door ANP - 22 maart 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse beurs is dinsdag lager aan de handelssessie begonnen. Ook in de rest van Europa gingen de koersen omlaag, in reactie op de explosies op de Brusselse luchthaven Zaventem. Aandelen van luchtvaartbedrijven stonden onder druk.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 440,48 punten. De MidKap ging 0,5 procent omlaag tot 670,49 punten. Parijs zakte 0,7 procent, Frankfurt 1,1 procent en Londen 0,2 procent. De beurs in Brussel, de Bel20, noteerde 0,6 procent lager. De openingsindicatoren voor de beurs gaven eerder nog een rustige opening van de graadmeters aan.

Luchtvaartbedrijven behoorden tot de grotere verliezers. Zo zakte Air France-KLM 3,3 procent en daalde Lufthansa 3,5 procent. EasyJet zakte 3,7 procent.

Op Beursplein 5 wist navigatiedienstverlener TomTom de aandacht op zich gericht, na de oproep van een aandeelhouder tot splitsing van de onderneming. Het aandeel steeg bijna 5 procent.