economie

Bonden mikken op Pasen met acties Jumbo

16 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Supermarkten van Jumbo dreigen in aanloop naar Pasen met lege schappen te worden geconfronteerd. De vakbonden FNV en CNV dreigen vlak voor het voor supermarkten belangrijke paasweekend met acties vanwege het verbreken van de nieuwe cao voor medewerkers in de distributiecentra. Dat zeggen bestuurders van beide bonden woensdag.

Lege schappen volgend weekend, met name op de versafdelingen, zijn volgens FNV-bestuurder Henk van der Ploeg een reële optie. ,,Er wordt momenteel keihard gewerkt in de distributiecentra in aanloop naar Pasen. Als ze dat ineens niet meer doen dan gaan ze dat wel merken.”

CNV-bestuurder Kitty Huntjens denkt dat acties in aanloop naar Pasen een belangrijk wapen kunnen zijn. ,,Als je druk uit wilt oefenen kies je een moment dat het effect heeft. We weten dat Pasen daar bij uitstek geschikt voor is.”

De bonden leggen op korte termijn gezamenlijk een ultimatum op aan Jumbo. Eerst moeten de leden nog aangeven of ze acties steunen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.