economie

Boskalis onderuit op Beursplein 5

Door ANP - 09 maart 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine winst aan de handelsdag begonnen. De andere graadmeters in Europa toonden een licht lager beeld, in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Op Beursplein 5 ging het aandeel Boskalis flink onderuit na de bekendmaking van jaarcijfers.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 433,59 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 663,98 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt daalden 0,1 procent.

Boskalis daalde meer dan 10 procent in de hoofdindex en was daarmee veruit de grootste verliezer. De baggeraar en zeetransporteur voelt de effecten van de stevig gedaalde prijzen van onder meer olie en gas. Het concern kon afgelopen jaar nog teren op een goed gevulde orderportefeuille maar voor de nabije toekomst ziet het plaatje er somberder uit.