economie

Boskalis onderuit op positief Damrak

Door ANP - 09 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa sloten de graadmeters in de plus. Boskalis was op het Damrak de grote verliezer. Beleggers deden het aandeel in de uitverkoop nadat het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarresultaten sombere vooruitzichten had geschetst.

De AEX-hoofdindex sloot met een winst van 0,6 procent op 435,56 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 663,39 punten. De belangrijkste graadmeters op de aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,5 procent omhoog.

Boskalis ging in de AEX 16,4 procent onderuit. De baggeraar en zeetransporteur kon afgelopen jaar nog teren op een goed gevulde orderportefeuille, maar zet zich schrap voor een veel lastiger 2016.