economie

Boskalis voelt druk fors lagere olieprijzen

09 maart 2016

PAPENDRECHT (ANP) – De stevig gedaalde prijzen van onder meer olie en gas laten zich voelen bij Boskalis. De baggeraar en zeetransporteur kon afgelopen jaar nog teren op een goed gevulde orderportefeuille maar voor de nabije toekomst ziet het plaatje er somberder uit, liet het bedrijf woensdag weten bij de presentatie van de resultaten over 2015.

De werkvoorraad is afgelopen jaar per saldo geslonken van 3,29 miljard naar 2,49 miljard euro. ,,Volumes en prijzen staan onder druk, wat zich ook vertaalt in onze orderportefeuille”, zei topman Peter Berdowski. Boskalis zag de omzet vorig jaar wel met 2 procent aandikken tot 3,24 miljard euro, maar dat was grotendeels te danken aan gunstige wisselkoerseffecten en overnames.

De brutowinst (ebitda) nam over heel 2015 met 6 procent af tot 885 miljoen euro. Onder de streep bleef 440 miljoen euro over, 10 procent minder dan in 2014. Dit jaar zal de winst ,,aanzienlijk” verder dalen, verwacht Boskalis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.