economie

Bouwer VolkerWessels verbetert resultaten

Door ANP - 17 maart 2016

AMERSFOORT (ANP) – Bouwbedrijf VolkerWessels heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien groeien. Het concern profiteerde van positieve wisselkoerseffecten en een drietal overnames, werd donderdag bekendgemaakt.

VolkerWessels zag de winst met 4 miljoen euro aandikken tot 125 miljoen euro. Het operationeel resultaat ging van 228 miljoen euro naar 235 miljoen euro. De omzet kwam uit op iets meer dan 4,9 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 4,4 miljard euro. VolkerWessels heeft momenteel een orderportefeuille van 7 miljard euro. ,,Een historisch hoog niveau”, aldus het bedrijf.

Topman Jan van Rooijen gaf aan dat alle sectoren bijdroegen aan het bedrijfsresultaat, ondanks wisselende marktomstandigheden. Hij wees daarbij specifiek op de infradivisie, die te kampen heeft met overcapaciteit en lage prijsniveaus. Dat omschreef Van Rooijen als ,,zorgelijk”.