economie

Britten willen Perry en Aktiesport overnemen

Door ANP - 17 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen van het failliete Unlimited Sports Group (USG). Daarvoor heeft de onderneming donderdag toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Een deal is er overigens nog niet, daarover worden nog gesprekken gevoerd.

JD Sports Fashion wil 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport overnemen, zo liet het weten aan de toezichthouder. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten. De twee winkelketens tellen in totaal zo’n 2500 werknemers.

Hoeveel van die mensen hun baan kunnen behouden, is onduidelijk, maar dat er banen verdwijnen lijkt zeker. De curator van USG liet weten dat er ,,enkele tientallen filialen” van de in totaal 189 Perry’s en Aktiesports uiteindelijk gesloten zullen worden omdat ze ,,onderpresteren”. Concreter kon hij daarover niet zijn. Hij verwacht binnen enkele dagen overeenstemming met JD Sports.

bedrijf USG viel om toen het in acute financiële problemen was gekomen. Dat hing samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. USG had veel zogeheten ‘shop-in-shops’ in de warenhuizen van V&D en in de schoenenzaken van Scapino. Die verkooppunten moesten noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.

JD Sports Fashion was niet direct bereikbaar voor een reactie.