economie

Cameron zoekt oplossing crisis in staalsector

Door ANP - 31 maart 2016

LONDEN (ANP/RTR) – De Britse premier David Cameron wil een oplossing vinden voor de crisis in de staalindustrie in zijn land. Dat liet hij donderdag weten.

Staalconcern Tata Steel kondigde woensdag aan zijn verlieslijdende Britse activiteiten te willen verkopen, waardoor duizenden banen in gevaar komen. Cameron stelde dat de overheid werkt aan mogelijkheden om de toekomst van de Britse staalindustrie op de lange termijn veilig te stellen. Nationalisatie is echter niet de oplossing, aldus de premier. Het is volgens Cameron ook niet zeker dat een koper zal worden gevonden voor de Britse tak van Tata Steel.

Bij het Indiase Tata Steel werken in Groot-Brittannië circa 15.000 werknemers, waaronder bij de grote staalfabriek in Port Talbot in Wales. Het bedrijf is ook moederconcern van de hoogovens in IJmuiden.