economie

Campari en Grand Marnier in de mix

Door ANP - 15 maart 2016

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) – Het Italiaanse drankenconcern Campari neemt zijn Franse branchegenoot Grand Marnier over. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 684 miljoen euro.

,,Grand Marnier is een Frans icoon, met een rijke 150-jarige historie waarvoor we diep respect hebben”, aldus Campari-baas Bob Kunze-Concewitz. In november deden al geruchten de ronde dat Grand Marnier zijn strategische opties, waaronder een verkoop, aan het onderzoeken was. Grand Marnier heeft een jaaromzet van circa 140 miljoen euro, waarvan de helft in de Verenigde Staten.

Grand Marnier werd opgericht in 1827 door Jean-Baptiste Lapostolle, die als destilleerder fruitlikeuren maakte. De bekendste likeur wordt vaak gebruikt voor Cosmopolitan-cocktails, die bekend zijn geworden door onder meer Madonna en ‘Sex and the City’-karakter Carrie Bradshaw.