economie

‘Chinese economie toont tekenen van herstel’

Door ANP - 20 maart 2016

PEKING (ANP) – De Chinese economie vertoont tekenen van herstel. Onder meer wordt er meer geïnvesteerd en groeit de werkgelegenheid. Dat concluderen Chinese topambtenaren zondag tijdens een economisch forum in Peking.

Vice-premier Zhang Gaoli van China zei dat de economie van het land nog altijd onder druk staat maar dat de voortgang ,,stabiel” is.

Beleidsmakers in China hebben herhaaldelijk geprobeerd om handelspartners gerust te stellen en de nervositeit op de financiële markten te beteugelen. Onder meer blijft de overheid de aandelenhandel ondersteunen.

In de afgelopen twee maanden groeide de industriële productie van China in het zwakste tempo sinds 2008. Tegelijkertijd verminderde de uitstroom van kapitaal uit het land.