economie

Corendon beschuldigd van prijsafspraken

Door ANP - 18 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Reisorganisatie Corendon heeft de kartelwetgeving overtreden door exclusieve afspraken te maken met een reisagentschap. Dat beweert reisaanbieder Prijsvrij, die voor ruim 3,4 miljoen euro beslag heeft gelegd bij Corendon.

Prijsvrij meldde vrijdag dat het beslag in een kort geding overeind is blijven staan, omdat de overtredingen ,,voldoende aannemelijk” zouden zijn gemaakt. Corendon zou de exclusieve afspraken hebben gemaakt met reisagentschap Tjingo. Het bewijs hiervoor staat volgens Prijsvrij in e-mailwisselingen tussen de directeur van Corendon en de directie van Tjingo.

In 2013 zegde Corendon zijn overeenkomst met Prijsvrij op vanwege een strategiewijziging. Uit de mailwisselingen zou echter blijken dat de opzegging het gevolg is van afspraken met Tjingo. Op verzoek van Tjingo zou Corendon niet alleen met Prijsvrij, maar ook met duizend andere reisagenten hebben gebroken. Daardoor nam de concurrentie voor Tjingo af.

Corendon-topman Steven van der Heijden liet in een reactie weten het een vervelende kwestie te vinden, na eerdere juridische aanvaringen met Prijsvrij. ,,Wij zijn er echter 100 procent van overtuigd dat Prijsvrij geen poot heeft om op te staan. Dat zal ook blijken uit de verdere juridische procedure.” Hij verwacht dan ook dat na afloop van de rechtsgang het beslag zal worden opgeheven.