economie

De Unie betrekt niet-leden bij cao-overleg

Door ANP - 17 maart 2016

CULEMBORG (ANP) – De Unie gaat niet-leden betrekken bij cao-onderhandelingen. Volgens de vakbond is het belangrijk dat iedereen wordt betrokken bij een cao. ,,Vakbondslid of niet. Uiteindelijk hebben we allemaal belang bij breed gedragen arbeidsvoorwaarden. Daar sta ik voor”, stelde voorzitter Reinier Castelein donderdag.

Via digitaal platform Digi-C wordt de mening van leden en niet-leden gepeild rondom cao-onderhandelingen. De lancering van Digi-C maakt ook onderdeel uit van een bewuste strategie van De Unie om de vakbond te digitaliseren.

,,Door gebruik te maken van online instrumenten als ondersteuning kunnen we ons als vakbond meer gaan richten op de persoonlijke aandacht voor de leden en de nieuwe behoeften die zij hebben, zoals loopbaanondersteuning”, meent Castelein.