economie

Deloitte haalt kwaliteitsdirecteur van NS

Door ANP - 30 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Accountantsorganisatie Deloitte Nederland heeft de hoogste financiële man van NS, Engelhardt Robbe, benoemd tot kwaliteitsdirecteur (CQO). Hij begint op 1 juni aan zijn nieuwe baan. Zijn vertrek bij NS was in december al aangekondigd.

Robbe volgt bij Deloitte Cees de Boer op die na bijna negen jaar afscheid neemt als bestuurder. Robbe wordt bij Deloitte verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van het bedrijf.

Kwaliteit is de laatste jaren een groot issue in de accountancybranche. Vorige week nog kregen de vier grootste accountants in Nederland, Deloitte, EY, KPMG en PwC, miljoenen euro’s aan boetes opgelegd door toezichthouder AFM omdat ze eerder tekort zijn geschoten bij de controles van jaarrekeningen.

Robbe (1955) was vorig jaar nog korte tijd waarnemend topman van NS. Hij verving bestuursvoorzitter Timo Huges, die in juni opstapte omdat hij betrokken was bij gerommel rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.