economie

Delta Lloyd maakt koerssprong in hogere AEX

Door ANP - 16 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen gingen woensdag overwegend met winst de handel uit. De graadmeters stonden in de wachtstand vanwege het rentebesluit in de Verenigde Staten later op de dag. In Amsterdam maakte Delta Lloyd een fikse koerssprong. Beleggers reageerden opgelucht op de steun voor de voorgenomen emissie van branchegenoot en grootaandeelhouder Fubon.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een winst van 0,4 procent op 443,83 punten. De MidKap sloot 0,4 procent hoger op 674,85 punten. In Londen en Frankfurt stegen de beursgraadmeters tot 0,6 procent. In Parijs ging de CAC40 0,2 procent achteruit.

Delta Lloyd was de grote winnaar in de AEX met een winst van 14,2 procent. Aandeelhouders besluiten woensdag over de eerder aangekondigde claimemissie van 650 miljoen euro. Al voor het eindoordeel van de aandeelhoudersvergadering maakte het aandeel een koerssprong, na de steun van Fubon. Dat haalde enigszins de druk van de ketel.