economie

Detailhandelaar Metro wil zichzelf opsplitsen

Door ANP - 30 maart 2016

DSSELDORF (ANP) – Het Duitse detailhandelsconcern Metro, moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro, wil zichzelf opsplitsen in twee onafhankelijke delen, om zo de waarde van de onderneming te vergroten.

Metro is van plan zijn groothandels- en levensmiddelenactiviteiten in een nieuw bedrijf onder te brengen, naast het onderdeel voor consumentenelektronica Media-Saturn. Volgens het concern ontstaan daardoor sterke spelers in hun eigen marktsegment. De aandeelhouders van Metro zullen in beide ondernemingen aandelen bezitten in overeenstemming met hun huidige belangen.

Er is nog geen definitief besluit genomen en eerst zal het lopende onderzoek naar de opdeling worden afgerond. Mocht de opsplitsing wel worden doorgezet, dan zou die medio volgend jaar gerealiseerd moeten worden.