economie

Deutsche Bank verwacht dit jaar geen winst

Door ANP - 16 maart 2016

LONDEN (ANP) – Deutsche Bank zal ook dit jaar naar verwachting geen winst draaien, onder meer vanwege hoge reorganisatiekosten. Dat meldde topman John Cryan van de grootste bank van Duitsland tijdens een conferentie in Londen.

Volgens Cryan moet Deutsche Bank dit jaar veel zaken gedaan krijgen die ten koste gaan van de winst. De bank is onder meer bezig duizenden banen te schrappen.

Vorig jaar leed het financiële concern voor het eerst sinds 2008 een jaarverlies. Onder de streep stond een min van liefst 6,8 miljard euro. Dat was het gevolg van grote afschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg Deutsche Bank een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.