economie

Digitaal beveiliger Gemalto groeit door

Door ANP - 04 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Digitaal beveiliger Gemalto heeft vorig jaar opnieuw een stevige groei laten zien. Het bedrijf levert steeds meer diensten voor de beveiliging van betaalsystemen en internettoepassingen. Die hebben de traditionele telecomdiensten inmiddels overvleugeld.

Gemalto zette vorig jaar een omzet in de boeken van 3,1 miljard euro. Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. De operationele winst groeide met 10 procent tot 423 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Olivier Piou benadrukte in een toelichting de transformatie die Gemalto de afgelopen jaren heeft gemaakt. De traditionele verkoop van SIM-kaarten en daaraan verbonden diensten is daarbij nu ondergeschikt aan de activiteiten op het gebied van betaalverkeer, cyber security en het ‘Internet of Things’. Die trend zet dit jaar verder door, stelde Piou.