economie

Dijsselbloem betreurt soloactie Deutsche Bank

Door ANP - 03 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het is een onverstandige beslissing van Deutsche Bank (DB) om niet mee te doen aan een onderzoek naar de omgang van banken met een bepaalde groep gedupeerde ondernemers. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) donderdag in de Tweede Kamer.

Bij de groep gaat het om duizenden kleine en middelgrote bedrijven (mkb) die een gecompliceerd beleggingsproduct kochten om zich in te dekken tegen een stijgende rente op hun lening. Zij leden vaak grote schade door deze zogenoemde rentederivaten.

Dijsselbloem stelt dat hij DB niet kan dwingen mee te doen. Hij noemde het in het belang van de bank zelf om wel mee te doen.

De bank zou door het beperkte aantal omstreden contracten bij ruim zeshonderd klanten zich niet willen aansluiten. Dijsselbloem gaat opnieuw contact zoeken met DB als haar werkwijze zeer afwijkt van de algemene aanpak voor de andere banken.