economie

Europese beurzen hoger in afwachting Fed

Door ANP - 16 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag met winst aan de handel begonnen. Veel richtinggevend nieuws was niet voorhanden. Beleggers zijn vooral in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank later op de dag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 444,87 punten. De MidKap ging 0,2 procent omhoog tot 673,58 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs stegen de beursgraadmeters tot 0,7 procent.

Op het Damrak was optiekketen GrandVision, moederbedrijf van onder meer Pearle en EyeWish, een opvallende daler met een min van 4,8 procent, ondanks een flink hogere winst in 2015. Wetenschappelijk uitgever Brill steeg juist 2,9 procent, dankzij een verbetering van de resultaten en het plan om een hoger dividend uit te keren.