economie

Europese beurzen in de plus

Door ANP - 23 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger aan de nieuwe handelssessie begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa gingen omhoog. Beleggers blijven wel voorzichtig, een dag na de aanslagen in Brussel. Richtinggevend bedrijfsnieuws en macro-economische data zijn schaars.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de plus op 443,79 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 675,90 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt stonden vlak tot 0,6 procent hoger. De Belgische beurs, de Bel20, steeg 0,5 procent.

Op Beursplein 5 weet verzekeraar Delta Lloyd de aandacht op zich gericht. Delta Lloyd maakte de details van de claimemissie bekend. Het bedrijf gaat ruim 227 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Het aandeel, dat sinds kort is opgenomen in de lijst van middelgrote fondsen, won 0,2 procent.