economie

Europese beurzen verder omlaag

Door ANP - 08 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met verlies de handel uitgegaan. Tegenvallende cijfers over de Chinese economie drukten het sentiment. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een opvallende verliezer nadat het de boeken opende.

In Amsterdam sloot de AEX met een verlies van 0,7 procent op 432,89 punten. De MidKap ging 1,8 procent omlaag naar 664,28 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1 procent in.

TKH zag zijn beurswaarde met krap 4 procent slinken. Het technologiebedrijf behoorde daarmee tot de sterkste dalers onder de middelgrote fondsen. TKH werd door beleggers niet beloond voor de groei van de winst en omzet die over 2015 werd gerapporteerd en de dividendverhoging die aandeelhouders in het vooruitzicht werd gesteld.