economie

Exportvolume groeit in hoger tempo

Door ANP - 15 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het volume van de Nederlandse goederenexport lag in januari 5,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging is aanzienlijk groter dan een maand eerder, toen de export met 1,5 procent groeide. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag naar buiten heeft gebracht.

De volumestijging in januari kwam vooral omdat meer transportmiddelen, zoals schepen en auto’s, werden uitgevoerd. Ook voerden bedrijven meer aardolie- en chemische producten en elektrotechnische machines uit. Volgens het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de export in maart minder gunstig dan in januari.

Het importvolume was in januari 9,4 procent groter dan een jaar eerder. Er werd vooral meer aardolie en aardgas ingevoerd.