economie

Fed houdt rente ongewijzigd

Door ANP - 16 maart 2016

WASHINGTON (ANP) – De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief ongemoeid gelaten. Het renteniveau van ’s werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Vooraf werd er al geen vuurwerk verwacht. De financiële markten wachten nu op de toelichting van Fed-preses Janet Yellen op de beslissing. Zij liet eerder weten dat een geleidelijke verhoging van de rente gepast zou zijn, maar dat de timing van rentestappen afhangt van de economische ontwikkelingen en de situatie op de financiële markten. De vooruitzichten zijn daarbij de laatste weken onzekerder geworden, mede door de sterk dalende grondstofprijzen en de onrust op de wereldwijde aandelenmarkten.

De Fed besloot in januari de rente onveranderd te laten, nadat in december voor het eerst in bijna tien jaar de rente in de Verenigde Staten was verhoogd.