economie

Fusie Staatsloterij en Lotto is rond

Door ANP - 31 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De fusie tussen de Staatsloterij en De Lotto is definitief rond. Donderdagochtend zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor het samengaan. Een woordvoerder van De Lotto wilde rond het middaguur desgevraagd nog niet ingaan op details, maar beloofde later op donderdag met meer informatie naar buiten te komen.

In de Nederlandse loterijmarkt blijven na de fusie twee grote organisaties over. De eerste is de nieuwe combinatie Staatsloterij-De Lotto. Daartoe behoren de Staatsloterij, het Miljoenenspel, de Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Toto en Krasloten. De tweede organisatie is de Goede Doelenloterij, met onder andere de Postcodeloterij en de Vriendenloterij. Beide organisaties hebben na de fusie ongeveer de helft van de markt in handen.