economie

Gemalto en Brunel winnen op Damrak

Door ANP - 04 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurzen in Europa zijn vrijdag met winst geopend. Aan het Damrak werden de jaarcijfers van digitaal beveiliger Gemalto en detacheerder Brunel zeer positief ontvangen.

Vlak na de opening stond de Amsterdamse AEX-index 0,6 procent in de plus op 436,32 punten. De MidKap steeg 0,7 procent naar 667,93 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen 0,3 tot 0,5 procent.

Gemalto voerde de AEX aan met een winst van ruim 11 procent. Het bedrijf presenteerde een stevige groei van de omzet en winst in 2015. Het hield daarbij vast aan de doelstelling voor 2017 en gaf aan dat de winstmarge dit jaar verder omhoog zal gaan.

Bij de kleinere bedrijven won Brunel 10 procent. De resultaten van de detacheerder stonden zoals verwacht onverminderd onder druk door de malaise in de olie- en gassector, maar Brunel kondigde wel de uitkering van een extra dividend aan.