economie

Geslaagde terugkeer ABN AMRO in AEX

Door ANP - 21 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is de beursweek maandag met een klein verlies begonnen. Ook elders in Europa sloten graadmeters overwegend iets lager. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Op het Damrak vierde ABN AMRO zijn terugkeer in de AEX in stijl met een winst van 1,5 procent, waarmee het tot de sterkste stijgers behoorde.

De AEX sloot na vele schommelingen tussen winst en verlies uiteindelijk met een min van 0,2 procent op 443,83 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 674,24 punten. In Parijs verloor de CAC40 0,8 procent. In zowel Londen als Frankfurt werd de sessie met een miniem verlies afgesloten.

ABN keerde maandag na ruim acht jaar terug in de Amsterdamse hoofdindex, nadat de bank in november weer naar de beurs was gebracht door de Nederlandse staat. De handel in het aandeel werd bij opening door beursuitbater Euronext nog opgeschort vanwege een technisch probleem, maar na hervatting ging het aandeel van de bank omhoog.