economie

Glaxo gaat op zoek naar nieuwe topman

Door ANP - 17 maart 2016

LONDEN (ANP) – De huidige topman van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK), Andrew Witty, vertrekt over een jaar. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

De 51-jarige Witty heeft sinds 2008 de leiding over de pillengigant. De afgelopen jaren is hij fel bekritiseerd door investeerders, vanwege de tegenvallende beurskoers van GSK, zwakke verkopen in de Verenigde Staten en het gebrek aan veelbelovende nieuwe medicijnen in ontwikkeling. Daarnaast kreeg het bedrijf vorig jaar een stevige boete vanwege een omkoopschandaal in China.

Onder Witty werd ook de grootste reorganisatie in de geschiedenis van GSK ingezet. Daarbij verkocht het concern zijn divisie voor kankermedicijnen aan Novartis, onder meer in ruil voor diens vaccindivisie.