economie

Goed jaar voor de groenten van HAK

Door ANP - 25 maart 2016

GIESSEN (ANP) – HAK heeft afgelopen jaar goed geboerd. De producent van ingeblikte groenten zag de omzet met 4 procent toenemen tot 77,5 miljoen euro. Er werden ook 4 procent meer potjes en blikjes verkocht. De winst nam met ruim een kwart toe tot 10 miljoen euro, meldde het bedrijf vrijdag.

HAK dankt de omzetgroei naar eigen zeggen aan een succesvolle reclamecampagne voor zijn verpakte peulvruchten met topkok Herman den Blijker. Daarnaast zorgde de introductie van de nieuwe stazakverpakking voor extra verkopen, aldus het bedrijf.

Directeur Timo Hoogeboom sprak van een uitstekend jaar. ,,We zitten volledig op de koers die we in 2012 al hebben uitgezet”, zei hij. Zowel in de Benelux als in Duitsland groeide het marktaandeel van HAK, volgens Hoogeboom in een niet eerder vertoond tempo.