economie

‘Google stoot robotbouwer Boston Dynamics af’

Door ANP - 17 maart 2016

MOUNTAIN VIEW (ANP) – Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft zijn robotdivisie Boston Dynamics in de verkoop gezet. Volgens het concern ligt het niet in de lijn der verwachting dat Boston Dynamics binnen twee jaar met een levensvatbaar product op de markt komt, zeggen twee bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf donderdag tegen persbureau Bloomberg.

Boston Dynamics werd eerder dit jaar bij een groot publiek bekend door een filmpje op internet dat in een paar weken tijd tientallen miljoenen keren werd bekeken. In de video waren mensachtige robots te zien, die op twee benen liepen en perfect in balans bleven, zelfs als ze werden geduwd.

Als mogelijke kopers worden Toyota-divisie Toyota Research Institute en Amazon genoemd. Google en Toyota wilden niet reageren en Amazon was niet bereikbaar voor een reactie.