economie

Grote terugroepactie Volkswagen en Porsche

Door ANP - 24 maart 2016

WOLFSBURG (ANP) – Volkswagen roept wereldwijd 800.000 auto’s van de types Touareg en Porsche Cayenne terug voor een controle. In Nederland gaat het om ongeveer 700 Touaregs en ruim 3700 Porsches, aldus een woordvoerder van Volkswagen- en Porsche-importeur Pon donderdag.

De ongeveer 410.000 Porsche Cayennes en zo’n 390.000 Volkswagen Touaregs die wereldwijd worden teruggehaald, kunnen problemen hebben met een losse borgring bij de pedalen. Het probleem werd ontdekt tijdens interne onderzoeken.

De controle van de auto’s duurt volgens de zegsman ongeveer een half uur. Eigenaren krijgen per brief een oproep van hun garage.

Een dag eerder maakte het in een milieuschandaal rond dieselauto’s verwikkelde Volkswagen al bekend 177.000 personenauto’s van het type Passat terug te roepen. De wagens kunnen een defect hebben, waardoor de motor kan uitvallen. Voor de affaire rond het gesjoemel met dieselmotoren moeten wereldwijd miljoenen auto’s terug naar de garage.