economie

India belangrijk ‘puzzelstuk’ voor KLM

Door ANP - 14 maart 2016

SCHIPHOL (ANP) – Met de komst van het Indiase Jet Airways naar Schiphol voegt KLM een belangrijke groeimarkt toe aan haar wereldwijde netwerk. India was na Amerika, China en Brazilië het laatste ontbrekende ,,puzzelstuk”, zei topman Pieter Elbers maandag.

Samen met het Amerikaanse Delta Air Lines verbinden KLM en Jet met ingang van 27 maart drie werelddelen met elkaar. Schiphol wordt het knooppunt voor die samenwerking. Jet verkiest de Amsterdamse luchthaven boven die van Brussel, die tot dusver de Europese ‘hub’ was van de Indiase luchtvaartmaatschappij.

,,Brussel heeft tegenwoordig minder connecties dan toen we er begonnen, terwijl Schiphol juist groeit”, zo lichtte topman Naresh Goyal die keuze toe. ,,Het netwerk van KLM is veel groter en sluit beter aan bij onze behoefte”, zei hij.

De twee bedrijven werken al sinds 2013 samen door aansluitende vluchten aan te bieden op elkaars lange routes. Dat gebeurt straks op veel grotere schaal. Goyal sloot desgevraagd niet uit dat er uiteindelijk een joint venture komt zoals KLM die al heeft met Delta. ,,We zullen moeten kijken wat werkt”, zei hij.