economie

ING: Belegger weer positiever

Door ANP - 26 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Na de onzekerheid van de afgelopen maanden neemt het vertrouwen onder de Nederlandse beleggers weer toe. Dat blijkt uit de beleggersbarometer van ING.

De barometer overschrijdt in maart met de stand van 118 die van januari (116) en februari (110) en daarmee is een einde gekomen aan de daling die na november 2015 is ingezet. De stand van februari (110 dus) was het laagste niveau in twee en een half jaar tijd.

De faillissementen van enkele grote winkelketens in Nederland laten beleggers niet onberoerd. Ruim zes op de tien beleggers vinden het vervelend dat er lege plekken ontstaan in winkelgebieden. Driekwart verwacht dat er nog meer winkelketens gaan verdwijnen. Zij vrezen ook dat veel mensen moeilijk aan een nieuwe baan zullen komen.