economie

Inverko keldert op Beursplein 5

Door ANP - 30 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag hoger aan de handelsdag begonnen. Ook de andere beurzen in Europa stonden in de plus, in navolging van de hogere koersen op Wall Street. Het aandeel van recyclingbedrijf Inverko kelderde op Beursplein 5.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 443,66 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 666,75 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 1,1 procent.

Inverko verloor 19 procent aan beurswaarde. De afvalverwerker ziet gezien de aanhoudende financiële problemen en tegenvallende resultaten geen toekomst meer als zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Met hulp van externe adviseurs worden de strategische opties momenteel in kaart gebracht.