economie

Kabinet kijkt naar koopkrachtverlies ouderen

Door ANP - 27 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het kabinet zal ouderen tegemoet komen als zij er volgend jaar in koopkracht op achteruit gaan omdat de pensioenfondsen moeten korten. Dat is op te maken uit de woorden van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zondag in het tv-programma Buitenhof.

De pensioenfondsen zitten in de problemen door de lage rentestand. Zij moeten mogelijk de pensioenen gaan verlagen. De Europese Centrale Bank verlaagde de rente onlangs opnieuw.

Dijsselbloem zei dat het kabinet in augustus naar de koopkracht kijkt. Als er uitschieters of onevenwichtigheden in de koopkrachtplaatsjes zitten ,,gaan we meestal wel repareren”, zei de bewindsman. ,,Bijna elk jaar wordt er wel aan de knoppen gedraaid om te zorgen dat het gelijkmatiger wordt.”

Vorig jaar heeft het kabinet in augustus ongeveer een miljard euro uitgetrokken om de koopkracht van de ouderen te ondersteunen.