economie

Kleine plussen op Wall Street

Door ANP - 22 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen op Wall Street stonden dinsdag tussentijds licht in de plus. Net als in Europa stonden bedrijven in de toerismesector onder druk vanwege de terroristische aanslagen in Brussel.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,1 procent hoger op 17.642 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2056 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 4833 punten.

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Continental en American Airlines gingen tot 1,3 procent omlaag. Reisbedrijven Carnival, Expedia en Priceline voelden de impact van de aanslagen op het toerisme met minnen tot 2,7 procent.

Pfizer

Ook in de financiële sector liepen de koersen terug. Goldman Sachs stond met een min van 1,3 procent onderaan de Dow Jones. Visa en American Express gingen 0,6 en 0,9 procent omlaag.

Bedrijven in en rond de gezondheidszorg waren in trek onder beleggers. De Dow werd aangevoerd door farmacieconcern Pfizer, dat 1,5 procent won. Ook branchegenoot Merck stond in de belangstelling bij beleggers. Dit aandeel ging 1,1 procent omhoog. Zorgverzekeraar UnitedHealth won eveneens ruim 1 procent.

Apple

De koers van Apple ging dinsdag 0,7 procent omhoog. De techreus presenteerde maandag de alom verwachte nieuwe iPhone en kondigde een prijsverlaging aan van zijn Apple Watch. Met de prijsverlaging komt de goedkoopste variant van de smartwatch van Apple meer in de buurt van de prijzen die voor concurrerende horloges moet worden neergeteld.

In de Nasdaq stond biotechbedrijf Amgen 2,5 procent hoger, nadat het eerder deze week positieve testresultaten naar buiten had gebracht voor een middel om botontkalking bij mannen tegen te gaan.

De prijs een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 41,39 dollar. Brent werd 0,4 procent duurder op 41,71 dollar. De euro was 1,1220 dollar waard, tegen 1,1205 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.