economie

Kleine verliezen op Wall Street

Door ANP - 02 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag woensdag licht lager begonnen. Daarmee gaf Wall Street geen vervolg aan de sterke opleving van dinsdag toen het, gesteund door positieve economische berichten, met forse winsten de handel uitging.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 16.817 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,2 procent tot 1973 punten en schermenbeurs Nasdaq speelde 0,1 procent kwijt tot 4685 punten.

Beleggers kijken onder meer uit naar de publicatie van het Beige Book, het maandelijkse overzicht van de staat van de Amerikaanse economie, door de Federal Reserve later op de dag. Ook werden cijfers over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven verwerkt. Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat er afgelopen maand per saldo 214.000 arbeidsplaatsen bij kwamen. De toename is sterker dan voorzien.