economie

KLM voert zomercapaciteit met 2,8 procent op

Door ANP - 09 maart 2016

AMSTELVEEN (ANP) – KLM breidt haar aanbod komende zomer met in totaal 2,8 procent uit. Op vluchten naar verre oorden ligt de capaciteit 2,4 procent hoger dan vorig jaar, op Europese routes komen 4,7 procent meer stoelen beschikbaar, meldde de luchtvaartmaatschappij woensdag.

Eerder werd al bekend dat KLM er zeven nieuwe Europese bestemmingen bij krijgt: Southampton, Inverness, Dresden, Genua, Valencia, Alicante en Ibiza. Onder meer Praag, Berlijn en Boedapest worden vaker aangevlogen. De vluchten naar Keulen worden gestaakt.

Buiten Europa worden Salt Lake City en Astana aan het netwerk toegevoegd. Ook gaat KLM vaker vliegen op San Francisco en Los Angeles aan de Amerikaanse westkust. Oliebestemmingen in Texas worden minder belangrijk. Het aantal vluchten naar Houston wordt gehalveerd en Dallas wordt helemaal uit de dienstregeling geschrapt.