economie

KPN voert besparingen verder op

Door ANP - 07 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – KPN wil zijn winstgevendheid de komende jaren verder opvoeren via nieuwe bezuinigingen en groeiende inkomsten. Het telecombedrijf verwacht daarbij dat mobiel internet de omzet op de consumentenmarkt verder stuwt, terwijl de afname op de zakelijke markt moet worden gestaakt. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend.

KPN mikt op minstens 300 miljoen euro aan extra besparingen in de periode tot en met 2019. Die bezuinigingen verwacht het te realiseren door netwerken en systemen te vereenvoudigen, zodat er efficiënter kan worden gewerkt. Het bedrijf meldde geen concrete gevolgen voor de werkgelegenheid.

,,We melden vandaag geen banenverlies”, zei een woordvoerster desgevraagd. ,,Dat is ook geen doel op zich, we gaan kijken hoe we de efficiëntie verder kunnen verhogen. Daar hebben we de afgelopen jaren al mooie resultaten mee geboekt.”