economie

KPN wint in lagere AEX

Door ANP - 07 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook op andere beurzen in Europa werd de nieuwe handelsweek met verlies aangevangen. Beleggers zijn vooral in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), later deze week. Op het Damrak werden nieuwe toekomstplannen van KPN positief ontvangen.

Vlak na de opening stond de Amsterdamse AEX-index 0,4 procent in de min op 436,24 punten. De MidKap stond vlak op 675,93 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,7 procent.

KPN noteerde in de eerste handelsminuten een koerssprong van 2,2 procent. Het telecombedrijf wil zijn resultaten de komende jaren verbeteren via nieuwe bezuinigingen en groeiende inkomsten. Aandeelhouders mogen volgens KPN rekenen op een toename van het dividend.