economie

Lage melkprijs stuwt winst FrieslandCampina

Door ANP - 03 maart 2016

AMERSFOORT (ANP) – Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst geboekt dan in 2014. Het resultaat werd onder meer vooruitgeholpen door groei in Azië en de toenemende verkoop van kindervoeding en zuivelingrediënten, meldde het bedrijf donderdag. Daarnaast maakte de daling van de melkprijs de inkoop goedkoper.

FrieslandCampina boekte vorig jaar een winst van 343 miljoen euro. Dat was 13 procent meer dan in 2014. De omzet zakte bijna 1 procent, naar 11,3 miljard euro. Daarbij werd de daling gedempt door positieve wisselkoerseffecten. Tegen constante koersen gingen de opbrengsten met 4 procent omlaag.

Het zuivelbedrijf zag de verkopen van kindervoeding met 9 procent stijgen. Daarbij gingen de zaken vooral goed in China en Hongkong. Door de lage melkprijs zakten de kosten van FrieslandCampina. De vergoedingen voor de aan het bedrijf verbonden boeren daalden met ruim 13 procent.