economie

Lagere olieprijs zet beurzen lager

Door ANP - 24 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag lager aan de laatste handelsdag voor het lange paasweekeinde begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa begonnen in mineur, in navolging van de lagere beurzen in Azië en de Verenigde Staten. Het sentiment stond wat onder druk door de lagere olieprijzen.

De AEX-index noteerde kort na de openingsbel 1 procent lager op 439,16 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 667,73 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 1 procent.

Op Beursplein 5 wist Bols de aandacht op zich gericht. De drankenproducent voorziet voor het lopende boekjaar een lagere omzet dan een jaar eerder. Dat komt door een combinatie van factoren, waaronder een eenmalige voorraadafbouw bij distributeurs en wisselkoerseffecten. Het aandeel zakte 4,9 procent.