economie

Lagere omzet voor Hewlett Packard Enterprise

Door ANP - 03 maart 2016

PALO ALTO (ANP) – Hewlett Packard Enterprise (HPE), dat onder meer hardware en IT-diensten levert aan de zakelijke markt, heeft het afgelopen kwartaal 2,5 procent minder omzet geboekt. De daling was grotendeels het gevolg van magere resultaten in de zogeheten enterprise services business.

De kwartaalomzet van HPE daalde naar 12,7 miljard dollar (11,6 miljard euro), tegenover 13,1 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 267 miljoen dollar. Dat komt neer op 15 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder was dit 30 dollarcent per aandeel.

Het is voor het eerst dat HPE afzonderlijk zijn kwartaalcijfers presenteert. Computer- en technologieconcern Hewlett-Packard werd eind vorig jaar verdeeld in twee onderdelen. HP Inc, dat computers en printers verkoopt, zag in het eerste kwartaal van zijn boekjaar de omzet ook al dalen.