economie

Lichte openingswinsten op Damrak

Door ANP - 18 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag met lichte winst aan de handel begonnen. Dat was voldoende voor de leidende AEX-index om het hoogste niveau tot dusver dit jaar te overtreffen. Ook elders in Europa stonden kleine plusjes op de koersenborden.

De AEX stond na een paar minuten handel 0,2 procent in de plus op 444,88 punten. De MidKap kreeg er 0,3 procent bij en kwam op 678,19 punten. De leidende graadmeters in Londen en Parijs begonnen met winsten van allebei 0,1 procent aan de handel, de DAX in Frankfurt leverde 0,2 procent in.

Delta Lloyd was koploper in de AEX met een winst van 1,3 procent. De verzekeraar kondigde aan dat details over de geplande aandelenuitgifte van 650 miljoen euro op 23 maart in een prospectus worden gepubliceerd.

Galapagos behoorde met een winst van 0,9 procent tot de sterkste stijgers bij de middelgrote fondsen. Het biotechnologiebedrijf meldde goede resultaten in een klinisch onderzoek naar de effectiviteit van een medicijn tegen de ziekte van Crohn.