economie

Lichte verliezen op Wall Street

Door ANP - 23 maart 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdagmiddag op lichte verliezen. De olie- en energiebranche drukte op de graadmeters onder invloed van dalende olieprijzen. Bij de hoofdfondsen was Nike de gebeten hond na tegenvallende kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,2 procent lager op 17.556 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,4 procent en stond op 2042 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,8 procent tot 4785 punten.

Nike liet dinsdag nabeurs weten dat het goede zaken verwacht te doen dankzij de Olympische Spelen het EK voetbal deze zomer. De gerapporteerde omzet over het afgelopen kwartaal viel evenwel tegen, net als de prognoses. Het aandeel bungelde met een verlies van 2,5 procent onderaan de Dow.

Oliemaatschappij Chevron was eveneens in de onderste regionen terug te vinden met een verlies van 1,8 procent. Voor branchegenoot ExxonMobil bleef de schade beperkt tot een min van 0,3 procent. De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week veel sterker te zijn opgelopen dan econome hadden voorzien.

De voorraadcijfers laten volgens kenners zien dat aan het overaanbod aan ruwe olie nog lang geen einde is gekomen. Dat drukte de olieprijzen op de termijnmarkt. Amerikaanse olie werd 3,3 procent goedkoper op 40,09 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 2,5 procent tot 40,75 dollar per vat.